Nieuws/Buitenland
873617
Buitenland

Dit zijn de kindermoordenaars

De Pakistaanse Taliban hebben foto's vrijgegeven van de moordenaars, die 141 mensen onder wie 132 schoolkinderen, in koelen bloede hebben afgeslacht.

De massaslachting was een wraak voor aanvallen op familieleden door het Pakistaanse leger. De leden van de terreurgroep schoten de slachtoffers zonder pardon neer.

Achter de aanval zaten zeven extremisten. Ze hielden de school ruim acht uur in hun greep en gingen alle klaslokalen langs, waar ze kinderen en leraren doodschoten. De daders zijn allemaal gedood.

In de aula waren op dat moment 400 scholieren. Een 14-jarige jongen beschrijft hoe zijn lerares door het hoofd werd geschoten en in brand werd gestoken. Daarna riepen ze 'God is groot'. De jongen zelf wist te overleven door zich voor dood te houden.

Op de school zitten kinderen van de eerste klas tot en met de tiende klas. Het zijn overwegend kinderen van officieren uit het leger. De Taliban zeggen dat ze de school er specifiek op uitzochten. 'De regering heeft onze families en vrouwen in het vizier. Wij willen nu dat zij pijn voelen'.

Pakistan is ondertussen in diepe rouw. Kranten koppen met onder meer 'Duivels hebben onze kleine engelen vermoord'.