Nieuws/Binnenland
873639
Binnenland

Jongetje (8) haalt met boek 1 miljoen dollar op voor ziek vriendje

Een 8-jarig Amerikaans jongetje heeft maar liefst 1 miljoen dollar ingezameld voor zijn vriendje die ongeneeslijk ziek is. Hoe? Hij maakte zelf een boek, genaamd 'Chocolate Bar', waarvan hij nu al  bijna 25.000 exemplaren heeft verkocht in meer dan 60 landen.

Dylan Siegel (8) heeft er alles voor over om zijn beste vriendje  Jonah Pournazarian te helpen. Jonah heeft de zeldzame ziekte glycogen storage disease type 1B, een leveraandoening die niet te genezen is. Slechts 500 kinderen over de hele wereld lijden hier aan.

Dylan is al vanaf zijn zesde bezig met het inzamelen van geld in de hoop dat er een geneesmiddel gevonden wordt tegen de ziekte, schrijft ABC News.

'Chocolate bar'

Zijn zelfgemaakte boek heet niet voor niets 'Chocolate Bar' (chocoladereep). 'Chocolate bar' betekent voor hem hetzelfde als 'awesome' (geweldig). Het boek begint met de zin: "Disneyland is so chocolate bar." Het boek eindigt met de zin: "I like to help my friends. That is the biggest chocolate bar."

De gehele opbrengst gaat naar een onderzoeksteam aan de universiteit van Florida. Met het geld is onder meer de aanstelling van een nieuwe geneticus gefinancierd, waarmee nieuwe gentherapie kan worden onderzocht.