Nieuws/Binnenland
873703
Binnenland

Penningen uitgereikt voor MH17-hulp

Namens het kabinet krijgen deze week „enkele duizenden“ hulpverleners een herdenkingspenning uitgereikt als dank voor hun inzet na de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer overhandigde woensdagmiddag in het raadhuis in Hoofddorp zo'n 220 penningen aan medewerkers van Schiphol, KLM, Malaysia Airlines, politie, GGD, de veiligheidsregio Kennemerland en de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer.

Tijdens de korte en sobere ceremonie in Hoofddorp werd een minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden in acht genomen. Premier Mark Rutte sprak de aanwezigen toe in een videoboodschap.

Dinsdag ontvingen 110 Hilversummers een herdenkingspenning voor hun inzet na de ramp, uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. Onder hen brandweerlieden, politieagenten, scholen, maatschappelijke instellingen en ambtenaren van de gemeente.

De kleine, vierkante penning is ontworpen door Corry Ammerlaan-Van Niekerk met een uitgespaarde cirkel die de leegte symboliseert.