Nieuws/Binnenland
873711
Binnenland

Prins Friso leeft voort in prijs

Prins Friso blijft voortleven in een bijzondere prijs voor de Ingenieur van het Jaar. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Als ambassadeur van de bèta-secor zette zich graag in voor een beter milieu en probeerde hij jongeren te interesseren voor technische vakken.

Met toestemming van het Koninklijk Huis gaat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Prins Friso Ingenieursprijs jaarlijks uitreiken op 18 maart, bij de Universiteit Twente. Over drie maanden, op de Dag van de Ingenieur, kan de eerste ingenieur de prijs in de wacht slepen.

„Dit onderstreept de band van het KIVI met het Koninklijk Huis”, zegt voorzitter en voormaligSiemens-directeur topman Martin van Pernis. „Koning Willem II stond aan de basis van de vereniging. De achtereenvolgende vorsten zijn altijd beschermheer- of vrouw geweest, zoals nu prinses Beatrix."

Nominaties voor de Prins Friso Ingenieursprijs kunnen worden ingediend tot 12 januari 2015. In aanmerking komen afgestudeerde ingenieurs met vernieuwend werk dat aansluit bij de actualiteit.