Nieuws/Binnenland
873714
Binnenland

Microsoft komt met eigen streaming gameplatform

Softwarereus Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een eigen platform waarmee abonnees games online streamend kunnen spelen. Concurrent Sony is al bezig met het testen van een dergelijke dienst, PlayStation Now.

Volgens IT-nieuwssite ZDNet heeft het Microsoft-project de codenaam Arcadia. Gebruikers zouden hiermee op bijvoorbeeld Windows-pc's en Xbox-spelcomputers games kunnen spelen zonder dat ze gedownloaden en geïnstalleerd hoeven te zijn. In feite krijgt de speler een videostream te zien van de game die reageert op controller-inputs.

Arcadia zou al minstens de tweede poging van Microsoft zijn om een dergelijke dienst op te zetten. Een eerder project, Rio genaamd, zou gestopt zijn. Waarschijnlijk zijn wel technieken uit dit project hergebruikt in Arcadia.

PlayStation Now begon het leven als Gaikai, een onafhankelijke streaming dienst. Na aanschaf heeft het bedrijf de dienst aangepast zodat het alleen voor Sony-platformen beschikbaar is. Momenteel is het enkel in de Verenigde Staten beschikbaar met een geplande uitrol in 2015 in Europa.