Nieuws
873722
Nieuws

Sony maakt elke bril slim

Sony werkt aan een module met een klein oled-scherm dat aan een gewone bril vastgemaakt kan worden. Met de module kunnen brildragers hun eigen bril slim maken.

Het kleine oled-scherm kan aan elk montuur bevestigd worden. In het gezichtsveld van de drager verschijnt een schermpje met relevante informatie over uiteenlopende zaken. Zo kan tijdens het hardlopen informatie in beeld verschijnen over snelheid en afstand.

In eerste instantie richt Sony zich met de module op sport- en zakelijke applicaties. Het wijst er ook op dat de module gebruikt kan worden tijdens het maken van foto’s en video’s met smartphone en actiecamera. Door kijkhoek en vastgelegd beeld van afstand door je bril te bekijken, kan er volgens de fabrikant een hele nieuwe stijl van fotograferen ontstaan. De schermmodule bevat zelf, anders dan Google Glass, geen camera.

Het scherm bestaat uit een 0,23 inch scherm met een resolutie van 640 x 400 pixels. Twee extra modules die boven de slapen hangen zijn met het scherm verbonden en zijn voorzien van een ARM processor, bluetooth, wifi, bewegingssensor, aanraaksensor en een 400mAh batterij.

Sony zegt de schermmodule in 2015 op de markt te brengen. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat het nieuwe apparaatje komende januari getoond wordt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas