Nieuws
873730
Nieuws

Online shoppen bij buitenlandse webshops vaak voordeliger 

Populairste kerstcadeaus tegen lage prijzen

De feestdagen zijn gezellige dagen, maar ook erg duur. 44 procent van de Nederlandse online shoppers winkelt al op buitenlandse websites. Een belangrijke reden is dat de prijzen van bepaalde producten lager liggen in andere landen.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van PayPal. De betaalspecialist onderzocht prijzen van populaire cadeaus in verschillende landen.

Online koopjesjagers surfen het best naar webshops in de Verenigde Staten, waar de meest interessante aanbiedingen te vinden zijn. Boeken zijn gemiddeld 47 procent goedkoper, speelgoed – 44 procent, muziek – 38 procent en kleding – 26 procent. Ook landen die niet zo voordelig zijn als de Verenigde Staten, bieden in verscheidene categorieën toch betere aanbiedingen voor Nederlanders. Hoewel boeken, speelgoed, kleding en muziek het beste in de VS gekocht kunnen worden, is cosmetica voor vrouwen het goedkoopst in Hongarije (32% goedkoper) terwijl koopjesjagers voor elektronica bij Russische webshops beter af zijn (22% goedkoper).

"Veel Nederlanders shoppen al over de grens. Toch blijkt uit recent onderzoek dat 39 procent van de Nederlanders niet op buitenlandse webshops koopt omdat ze bang zijn dat het product niet wordt geleverd of dat ze niet zijn verzekerd als er problemen zijn", zegt Eelco van Wijk, Directeur PayPal Benelux

Tips:

Er zijn wel enkele dingen waar rekening mee moet worden gehouden om alles uit online winkelen in het buitenland te halen:

• Lees altijd goed de verzendvoorwaarden die te vinden is op de website van de winkel. Veel internetwinkels bieden gratis verzending en retourzending aan – probeer bij deze winkels te kopen.

• Maak gebruik van prijsvergelijkingsites om prijzen in verschillende winkels in het buitenland te vergelijken.

• Let op speciale prijzen en aanbiedingen van typische seizoensartikelen.

 

Shoppen over de landsgrenzen:

•  Voor wie graag kleding cadeau geeft, kan internationaal winkelen wat te bieden hebben. Een Levi’s 504 Jeans 61 procent goedkoper in de VS dan in Nederland.

•  Voor een sieraad zoals een horloge van Michael Kors kunnen online shoppers terecht bij wenshops waar ze soms 47 procent goedkoper uit zijn.

•  Boeken zijn in het buitenland zijn ook flink goedkoper te verkrijgen. Steven Kings boek Revival kost bijvoorbeeld ongeveer 30 euro in Nederland, maar is ongeveer 16 euro goedkoper in het Verenigd Koninkrijk en bijna 15 euro goedkoper in de Verenigde Staten.

De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten, belastingen, speciale prijzen en aanbiedingen, omdat deze per winkel en product kunnen variëren.