Nieuws
873764
Nieuws

'Snapchat heeft Vergence Labs overgenomen'

Snapchat heeft waarschijnlijk een bedrijf ingelijfd dat slimme brillen maakt. Dat concludeert Business Insider op basis van e-mails in de inbox van Sony Entertainment-topman Michael Lynton die hackers naar buiten hebben gebracht.

De algemeen directeur zit in de raad van bestuur van Snapchat. Het bedrijf zou 15 miljoen dollar (ruim 12 miljoen euro) hebben betaald voor Vergence Labs. Het belangrijkste product van dit bedrijf is Epiphany Eyewear, een techbril waarmee kan worden gefilmd. Een anonieme bron bevestigt de overname, maar Vergence Labs en Snapchat hebben er nog niets over gecommuniceerd.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wat het bedrijf achter de populaire chatdienst, waarbij verstuurde berichten en foto's razendsnel worden gewist, van plan is met Vergence Labs. Business Insider speculeert dat Vergence Labs mogelijk nuttige technologie in huis heeft voor het converteren van videobestanden.

Volgens TechCrunch wijzen gelekte e-mails van Lynton er verder op dat Snapchat het bedrijf Scan.me heeft overgenomen. Scanme ontwikkelt scantechnologie voor qr-codes. Voor dit bedrijf zou 50 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro) zijn neergeteld.