Nieuws/Binnenland
873827
Binnenland

Terneuzen heeft eigen 'onderwereldoorlog'

De schietpartij in Terneuzen dinsdagavond, waarbij een 27-jarige man werd neergeschoten die net uit de gevangenis kwam, is het gevolg van een langlopende vete tussen twee groepen.

Het slachtoffer zat tot in de middag nog vast in verband met een andere schietpartij amper drie weken geleden, bevestigt burgemeester Jan Lonink in de PZC. ,,Ik ben diep geschokt, aangeslagen en erg bezorgd. Dit is geen incident meer te noemen, dit duidt op een wraakactie."

Op zondag 30 november werd de 23-jarige Gideon Verhelst doodgeschoten. De 27-jarige Terneuzenaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij deze schietpartij. Dinsdagmiddag kwam hij voorlopig op vrije voeten, maar daar kon hij niet lang van genieten. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De rechtbank heeft niet bekend gemaakt waarom hij vrij werd gelaten.

Gebiedsverbod

Toen de burgemeester hoorde dat de 27-jarige verdachte vrij zou komen, was hij al bang voor escalaties. Hij had daarom direct een verbiedsgebod voor bepaalde delen van Terneuzen ingesteld voor de man. ,,Dat heeft de politie aan zijn vader kenbaar gemaakt. Die zou hem meteen bij thuiskomst doorsturen naar het politiebureau, waar hij het verbod overhandigd zou krijgen." Zover is het echter niet gekomen. Een paar uur na zijn vrijlating werd hij volgens omstanders met minstens vijf schoten geveld. ,,Het leek wel vuurwerk."