Nieuws
873848
Nieuws

Bijna 20% bezuinigt op medische zorg

Huizenbezitter ligt wakker van financiën

Zorgen over de financiële huishouding houdt 35% van de huizenbezitters wakker. Bijna een derde (29%) heeft aan het eind van de maand geen euro meer op zijn betaalrekening. Een vijfde van de huizenbezitters heeft zelfs een betalingsachterstand op zijn hypotheek.

Dit blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif, de verzekeringstak van de Franse grootbank.

Medische zorg      

Nederlandse huizenbezitters die ten tijde van financiële tegenspoed moeten bezuinigen (38%) doen dat onder meer op hun medische zorg. Bijna een op de vijf (18%) bezuinigt hier op. Het eerst wordt bespaard op kleding (84%), uitgaan (74%) en vakanties (72%).

Verder blijkt dat bijna driekwart van de huizenbezitters (74%) geen hulp ontvangt bij het regelen van geldzaken. Ondanks de financiële zorgen maakt 72% geen gebruik van een huishoudboekje om inkomsten en uitgaven onder de loep te nemen.

Daarbij zijn veel huizenbezitters onwetend over de financiële gevolgen van een echtscheiding (32%), overlijden van de partner (45%), werkloosheid (50%) en arbeidsgeschiktheid (42%).      

Cees de Jong, algemeen directeur BNP Paribas Cardif vindt het zorgelijke ontwikkeling dat Nederlanders besparen op medische zorg om hun woonlasten te kunnen betalen. Hij pleit voor meer voorlichting voor potentiële huizenkopers, zodat ze hun financiën beter in de gaten kunnen houden.