Nieuws/Binnenland
873868
Binnenland

Schrik om kerstkaart van pedo

Vrouwen met kinderen in het Brabantse Oudenbosch hebben mogelijk kerstkaarten ontvangen van de 28-jarige kinderverkrachter Steven B. uit Roosendaal.

In een van de kaarten staat het adres van de Penitentiaire Inrichting in Vught en het nummer van een gedetineerde. De kaart is ondertekend met 'xxx Steven B.' Dat heeft een van de ontvangers laten weten aan weblog GeenStijl.

Tjalling van der Groot, de advocaat van B., zegt te zijn verrast door het nieuws, maar noemt het 'onwaarschijnlijk' dat de kaarten daadwerkelijk door B. zijn verstuurd. Tegenover Omroep Brabant laat hij weten contact op te zullen nemen met B.

De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught, waarin B. vastzit, heeft volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie geen aanwijzingen dat B. de kaarten heeft verstuurd, maar heeft wel een onderzoek ingesteld.

B. werd vorig jaar veroordeeld voor de verkrachting van drie jonge meisjes. Na de geruchtmakende ontvoering en verkrachting van een 5-jarig meisje uit Oudenbosch werd Steven B. bekend als de kinderlokker van Oudenbosch. Nadat hij werd opgespoord, bekende hij het misbruik van nog twee meisjes.