Nieuws
873874
Nieuws

BlackBerry grijpt terug op 'klassieker'

De Canadese smartphoneproducent Blackberry lanceert vandaag zijn nieuwste toestel, de BlackBerry Classic.

Zoals de naam al doet vermoeden grijpt het bedrijf met het toestel terug op de hoogtijdagen, waarin het heer en meester was in het zakelijke smartphonesegment. De Classic is compleet aangekleed als de populaire Bold-lijn van weleer en moet dan ook de zakelijke BlackBerry-fans uit die periode aanspreken.

Uitverkocht

In de Verenigde Staten lijkt deze strategie in elk geval tot op zekere hoogte te werken: de eerste exemplaren waren al voor de lanceerdatum uitverkocht. Geïnteresseerden die nu nog een toestel bestellen, zullen pas in januari aan de beurt komen.

In hoeverre dat ligt aan de populariteit, is natuurlijk de vraag, aangezien het niet bekend is hoeveel exemplaren er aan retailers geleverd werden.

Beveiliging

Na een geflopt consumentenavontuur richt BlackBerry zich inmiddels weer vrijwel uitsluitend op de zakelijke markt. Het bedrijf hoopt zich te onderscheiden van concurrenten als Apple door betere gegevensbeveiliging te bieden.

Vrijdag presenteert het bedrijf zijn kwartaalcijfers, waarbij een voorzichtig herstel wordt verwacht ten opzichte van de slechte voorgaande kwartalen. Uit de tweedekwartaalcijfers bleek eerder dat BlackBerry op financieel vlak inmiddels niet meer in levensgevaar is, maar wat betreft verkoopaantallen was er nog maar weinig groei te bekennen.