Nieuws
873887
Nieuws

’Dan maar naar de gletsjer!’

Hoewel de pistes in de wintersportgebieden op dit moment nog groen zijn, rijden veel Nederlanders deze week met goede hoop richting de Alpen. De speciale wintersportwinkels merken daarom nog weinig van het slechte weer.

„Het was afgelopen weekeinde nog erg druk in de winkel”, vertelt John Faber van wintersportspecialist Four Seasons in Duiven. Klanten spraken wel over het slechte weerbericht, maar gaan er volgens hem van uit dat ze alsnog kunnen gaan skiën.

„Afgelopen vrijdag vond ik het nog wel spannend, maar afgelopen weekeinde was het net zo druk als normaal. De meesten hebben al geboekt en willen beslist gaan.”Dat geldt ook voor Joost Koedijk uit Rijssen, die gisteren naar Duiven kwam om een dag voor vertrek nieuwe skischoenen te kopen. Hij is vanochtend gewoon vertrokken naar het Oostenrijkse Gerlos.

„Als het goed is, valt er woensdag en donderdag wel wat sneeuw”, was hij gisteren hoopvol. „En anders gaan we richting de gletsjer, daar ligt het hele jaar wel sneeuw. Ik ben alleen bang dat iedereen daar dan naartoe gaat. Dat wordt dan net een mierenhoop…”

Met name in Oostenrijk zijn de hellingen nog groen. Het nulgradenniveau ligt de komende dagen pas op 3000 meter, maar komend weekeinde wordt het kouder en valt er sneeuw. Grote hoeveelheden blijven echter nog uit.