Nieuws/Binnenland
873891
Binnenland

Schutters schoten in het wilde weg

Schokkende beelden opgedoken van schietpartij café De Zon

De schutters die in oktober de bezoekers van het Amsterdamse café De Zon opschrikten, hadden meer slachtoffers kunnen maken. Op bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond in Opsporing Verzocht is te zien dat de daders in het wilde weg schoten.

Een van de mogelijke daders van de dodelijke schietpartij in het Amsterdamse café de Zon is gefilmd nabij de brandende vluchtauto.

De gasten van het café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost werden op de avond van 11 oktober opgeschrikt door twee mannen die vanuit de deuropening naar binnen schoten. Twee klanten raakten gewond.

Opsporing Verzocht liet heftige camerabeelden van de schietpartij zien. Mogelijk ging het om een liquidatiepoging waarbij de schutters volgens de politie een of twee doelwitten op het oog hadden.

De daders vluchtten weg in een zwarte BMW, begin dit jaar gestolen in Amsterdam. Tijdens de rit schoten de daders vanuit de auto op twee achtervolgende motoragenten die hun achtervolging moesten staken. Later werd de vluchtauto brandend aangetroffen in de Nieuwersluishof.