Nieuws
873909
Nieuws

De tien beste plekken

Hier drink je de beste chocolademelk

Bij dit gure weer hoort gewoon een beker warme chocolademelk. De bruine troostdrank wordt in veel zaken vaak kant en klaar geserveerd maar in de volgende etablissementen is dat een ander verhaal...

Confiserie Sprungli (Zürich, Zwitserland)

Een beker warme chocolademelk is hier niet zo maar een 'chocomelletje'. Confiserie Sprüngli in Zwitserland (foto boven), waar je overigens ook een uitstekende koffie kunt krijgen, heeft een lange geschiedenis. Eind 19de eeuw was deze plek al ongekend populair om de warme dranken die er werden geserveerd. Genoeg oude foto's die daarvan getuigen...

Butler's Chocolate Café (Dublin, Ierland)

De traditionele chocolade-liefhebber zal hier ongetwijfeld kiezen voor een beker witte chocolademelk of een amandel-chocolademelk. Ben je wat avonturistischer aangelegd dan neem je een chocomelk met kokos of met pepers... Ook kun je hier diverse tours doen en verschillende producten kopen om na te genieten thuis.

 

 

Crema (Nashville, Tennessee, VS)

In het beroemde Crema coffee restaurant in Nashville, Tennessee, kun je niet alleen een goede kop chocolademelk krijgen, maar kun je je ook laten onderwijzen in de manier waarop cacao wordt verbouwd en geoogst.

 

 

Konditor & Cook (Londen, Groot-Brittannië)

Achter de paarse deur van dit schattige winkeltje vind je de smakelijkste chocolademelk van Londen. In Konditor & Cook kun je kiezen uit diverse warme chocolademelken, vergezeld door heerlijke brownies en desserts.

 

 

Chokladkoppen (Stockholm, Zweden)

Ben je een zoetekauw en heb je ook een voorliefde voor kaneel? Dan doet een warme chocolademelk met kaneel je helemaal watertanden! De pefecte plek voor zo'n beker verwennerij is het bekende chocoladehuis in Stockholm, Chokladkoppen.

 

 

Angelina (Parijs, Frankrijk)

De wereldberoemde salon Angelina is zowel een culturele als gastronomische mijlpaal in Parijs. De 110 jaar oude salon staat niet alleen bekend om haar chocoladetoetjes en koekjes maar ook om haar smaakvolle chocolademelk, gemaakt van chocolade die afkomstig is van het Afrikaanse continent.

 

 

Koko Monk (Vancouver, Canada)

Het bord boven de ingang liegt er niet om: 'Hand made Raw Chocolate Devotions'. Sinds 1849. In Vancouver moet je als 'choco-lover' naar Koko Monk waar je je chocolademelk eventueel kunt verrijken met een 'scheutje aroma' zoals caramel, cognac, koffie, etc.

 

 

Caffè Rivoire (Florence, Italië)

Gewoon een kopje heerlijke warme chocolademelk. Of een kopje heerlijke pure chocolademelk met eventueel een flinke toef slagroom om het bittere kantje er een beetje af te halen. Of niet. Wat je ook wilt, hier wordt je warme chocolademelk geserveerd op jouw manier.

 

 

Mindy's Hot Chocolate (Illinois, Chicago, VS)

Dichtbij de oever van het prachtige Lake Michigan vind je in Chicago de eigentijdse ingang van Mindy's Hot Chocolate, ook wel de chocolade hemel genoemd. In deze eetgelegenheid kun je je eten en gebak laten vergezelen door verschillende smaakvolle chocolade-achtige dranken...

 

 

Chocolate House, Luxemburg

Klanten en chocolade-liefhebbers mogen hier zelf een stuk chocola uitkiezen en krijgen een beker warme melk erbij geserveerd waarin je vervolgens je stuk chocola kunt laten smelten...