Nieuws
873915
Nieuws

'Bioscopen mogen The Interview weigeren'

Nu er gedreigd wordt met aanslagen, geeft Sony de keuze aan de bioscopen of ze wel of niet doorgaan met de vertoning van The Interview.

Filmstudio Sony wil ondanks de terreurdreiging van hackersgroep Guardians of Peace doorgaan met de vertoning van The Interview, maar zal bioscopen niet dwingen hun toezegging de film te vertonen na te komen. Dat blijkt uit een rondgang bij de bioscopen door Variety.

"Het is een ongelukkige situatie", meldt Tom Stephenson, directeur van Look Cinemas. "Als zij het uitgeven, zullen wij het vertonen. Censuur is een slechte zaak." De meeste bioscopen hebben aangegeven door te gaan met de vertoning, maar overwegen wel extra veiligheidsmaatregelen. Amerika's vier grootste bioscoopketens AMC, Regal, Cinemark en Carmike zagen hun aandelen dalen nadat de anonieme groep dreigde met terreur.

De binnenlandse veiligheidsdiensten stellen vooralsnog geen aannemelijke redenen te hebben om de dreiging serieus te nemen. Vermoed wordt dat de groep gelinkt is aan Noord-Korea, een dictatuur die bekend staat om zijn felle oorlogstaal, maar die nooit waarmaakt. Tot groot ongenoegen van Pyongyang, wordt hun leiderschap in de film van Seth Rogen en James Franco op de hak genomen.