Nieuws/Binnenland
873962
Binnenland

Ter Horst gaat uit van ander voorstel zorg

PvdA-senator Guusje ter Horst gaat ervan uit dat het kabinet met een ander voorstel komt nu de Eerste Kamer dinsdag het zorgplan van minister Edith Schippers heeft weggestemd. Ze ziet het niet zo snel gebeuren dat er wat aanpassingen komen of dat er snel een nieuw voorstel op tafel ligt.

Ze benadrukte dat ze heeft tegengestemd vanwege vrij principiële bezwaren. Ze vindt dat de positie van de zorgverzekeraars nog steviger wordt door het voorstel. „We zagen grote bezwaren en die werden vrij breed gedragen. Niet alleen door de drie PvdA'ers die tegenstemden”, zei de senator in de nacht van dinsdag op woensdag.

Ter Horst zei dat ze dinsdagavond geen contact heeft gehad met PvdA-partijleider Diederik Samsom en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Die hielden crisisberaad met de top van coalitiepartner VVD over de ontstane situatie.

Ter Horst verklaarde dat ze zich als senator alleen gebonden voelde aan het verkiezingsprogramma van de PvdA. Wel is de PvdA-fractie van de Eerste Kamer altijd bereid om met de minister te spreken, zei ze. Maar een eventueel ander voorstel moet eerst weer door de Tweede Kamer.