Nieuws/Binnenland
873964
Binnenland

PvdA-fractie Eerste Kamer wil gesprek met Schippers aangaan

De hele PvdA-fractie in de Eerste Kamer is bereid om met VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid te praten om tot een oplossing te komen over het gesneuvelde zorgplan. Dat heeft fractievoorzitter Marleen Barth dinsdagavond gezegd.

Volgens haar heeft de fractie er vertrouwen in dat het moet kunnen lukken om de kwestie op te lossen. De sociaaldemocraten zijn volgens Barth „onder de indruk” van de manier waarop Schippers vorige week het debat over het zorgplan heeft gevoerd en haar „betrokkenheid en solidariteit”. Op basis daarvan is de PvdA-fractie ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om tot een oplossing te komen.

Wanneer een eventueel gesprek plaatsvindt, is nog niet bekend. Dat zal niet meer dinsdagavond of in de nacht van woensdag gebeuren, aldus Barth.

Drie PvdA-senatoren stemden eerder op de dag tegen het wetsvoorstel over veranderingen bij zorgverzekeringen, waardoor het plan strandde in de Eerste Kamer. Ook deze drie tegenstemmers, oud-minister Guusje ter Horst, Adri Duivesteijn en Marijke Linthorst, zijn samen met hun fractiegenoten bereid het gesprek met Schippers aan te gaan, aldus Barth.