Nieuws/Binnenland
874018
Binnenland

Pechtold: onzekerheid in zorg onverteerbaar

Dat mensen met een persoonlijk zorgbudget na het sneuvelen van het zorgplan in de Senaat niet weten waar ze aan toe zijn, ,,is onverteerbaar''. D66-leider Alexander Pechtold zei dat dinsdag in een reactie op het feit dat het wetsvoorstel van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in de Senaat is weggestemd.

Pechtold voorspelt ook dat de zorgpolissen nu extra gaan stijgen. Hij noemde de tegenstem van drie PvdA'ers onverwacht, maar vertrouwt erop dat het kabinet snel met een oplossing komt.

D66 was met ChristenUnie en de SGP een van de drie oppositiepartijen die al in een vroeg stadium met Schippers en de regeringspartijen VVD en PvdA een akkoord sloten over de zorgplannen van Schippers. Pechtold wil zeker betrokken worden bij een alternatief plan of een 'reparatiewet'.

SGP-leider Kees van der Staaij, ook een van de voorstanders van de plannen van Schippers, stelt dat het altijd problematisch is als een belangrijk wetsvoorstel het niet haalt. ,,Wij hebben veel vragen over de gevolgen hiervan.''