Nieuws/Binnenland
874141
Binnenland

Bewoners huizen IJsselstein nog niet thuis

De bewoners van drie huizen in de Maria van Henegouwenstraat in IJsselstein zijn nog niet terug naar huis. De bewoners moesten de panden zaterdag verlaten, nadat een bouwkraan door het dak van het rijtje huizen was gevallen. De bouwkraan was gehuurd door een bruidegom in spe, die zijn geliefde op een originele manier ten huwelijk wilde vragen.

De huizen zijn eigendom van woningcorporatie Provides. Maandag hebben deskundigen de bouwtechnische staat van de huizen bekeken. Dinsdag is er volgens de gemeente overleg met de bewoners over de stand van zaken. Een gemeentelijke woordvoerster kon nog niet zeggen of de bewoners op korte termijn wel terug naar huis mogen.

Het verliefde stel woont zelf niet in de Maria van Henegouwenstraat, maar in een straat daarachter. Het was de bedoeling dat de man in een bakje aan de bouwkraan over de huizen voor zijn eigen slaapkamerraam zou worden getild om zijn aanzoek te doen. Maar de kraan kantelde voor het zover was. Het 'verpletterende' aanzoek is de hele wereld over gegaan.