Nieuws
874288
Nieuws

'AH gaat door met prijzen verlagen'

Albert Heijn gaat naar verwachting stilletjes door met het verlagen van de prijzen van veel producten. Dat schrijven analisten van Rabobank dinsdag naar aanleiding van een publicatie van vakblad Distrifood, dat meldt dat de supermarktketen sinds medio oktober de prijzen van duizenden A-merkproducten heeft verlaagd.

Volgens Rabobank kan Albert Heijn de prijsverlagingen vooralsnog compenseren met kostenbesparingen, en door nog scherper te onderhandelen met toeleveranciers. Als het bedrijf daarnaast de kwaliteit kan verbeteren, kan die strategie op termijn leiden tot een stabilisatie van het prijsniveau en het marktaandeel, dat de afgelopen kwartalen onder druk stond.

Rabobank handhaaft zijn hold-advies voor moederbedrijf Ahold, bij een koersdoel van 13,75 euro. De bank wijst er daarbij op dat het bedrijf grotendeels actief is in lastige markten met weinig groeiperspectief. Het aandeel stond dinsdagochtend na ruim een uur handel 0,1 procent lager op 13,62 euro in een 0,9 procent dalende AEX.