Nieuws/Buitenland
874390
Buitenland

Zeldzame noordelijke witte neushoorn dood

Een van de zes nog bekende noordelijke witte neushoorns in de wereld is dit weekeinde in een safaripark in de Amerikaanse stad San Diego overleden. Angalifu leed aan ouderdomskwalen en is ongeveer 44 jaar geworden, liet de dierentuin maandag weten.

In de dierentuin van San Diego is er nog een oude vrouwtjesneushoorn. Verder is er in een dierentuin in Europa nog een exemplaar en zijn er drie dieren in Afrika bekend. Randy Rieches van het safaripark spreekt daarom over een „verschrikkelijk verlies voor ieder van ons. Niet alleen omdat hij hier in het park zo geliefd was, maar ook omdat zijn dood het uitsterven van deze prachtige soort dichterbij brengt”. De verzorgers hebben sperma van het dier verzameld. Zij hopen dat later te kunnen gebruiken, als er betere voortplantingstechnieken zijn ontwikkeld.

De noordelijke witte neushoorn is volgens de dierentuin door de praktijken van stropers bijna geheel uitgeroeid. De dieren worden gedood om hun hoorns die een geneeskrachtige substantie zou bevatten.