Nieuws/Buitenland
874393
Buitenland

Man schiet vijf mensen dood in Pennsylvania

Een man heeft maandagochtend (plaatselijke tijd) in de buurt van de Amerikaanse stad Philadelphia zijn ex-vrouw en zeker vijf andere mensen doodgeschoten. Vier doden zijn familieleden van de vrouw, meldden Amerikaanse media. Sindsdien is de man, een 35-jarige veteraan, op de vlucht.

Alle zes werden gedood in het district Montgomery bij de stad in de oostelijke staat Pennsylvania. De man doodde eerst zijn ex-vrouw en vluchtte vervolgens met zijn twee dochters van vijf en zeven jaar oud. Die zijn echter in de buurt gevonden en in veiligheid gebracht. De man bracht daarna elders de andere slachtoffers om het leven.

"Ze had de politie en iedereen in haar omgeving al verteld dat hij van plan was haar te vermoorden", aldus een buurvrouw van de ex-vrouw van de man tegenover de lokale nieuwssite Morning Call.

Spoorloos

Gedacht werd dat de schutter, een ex-militair, zichzelf had opgesloten in een woning in Souderton. Een SWAT-team ging het huis binnen en daarbij raakte een persoon gewond. Volgens de politie werd de vermoedelijke schutter echter niet in het huis gevonden.