Nieuws
874398
Nieuws

'Consument kiest zorgpolis pas rond Kerst'

Veel consumenten kiezen pas tussen Kerstmis en oudejaarsdag een zorgverzekering voor 2015. "Wij merken dat mensen steeds later beslissen. Zij hebben meer tijd nodig om zich te oriënteren", zegt directeur Ruud Martens van vergelijkingssite Independer.

Volgens de Independer-baas komt dat mede door de vrije zorgkeuze, waarbij verzekerden zelf kunnen kiezen in welke ziekenhuizen zij willen worden behandeld. 

Martens was vandaag in Amsterdam aanwezig bij het jaarlijkse zorgspreekuur van De Telegraaf en DFTgeld.nl. Hij geeft consumenten het advies om deze maand tijdig naar hun zorgverzekering te gaan kijken.

"Ook als je niet overstapt, kunnen de voorwaarden van je zorgpolis namelijk veranderd zijn. Kijk daar dus goed naar en bel desnoods je zorgverzekeraar als je vragen hebt", aldus de directeur van Independer, dat overigens eigendom is van Achmea.

Budgetpolis

Een andere ontwikkeling die Martens momenteel waarneemt, is dat veel mensen geld willen besparen door voor een goedkope budgetpolis te kiezen. "Maar dat is niet altijd even slim. Breng bijvoorbeeld ook in kaart wat het je kost als je vijftig kilometer moet reizen, omdat een budgetpolis het ziekenhuis in jouw woonplaats niet vergoedt."      

Bespaar tot € 300,- via de Telegraaf Zorgvergelijker

Vergelijk alle zorgverzekeringen >>

in samenwerking met