Nieuws
874426
Nieuws

Mogelijk ook Jaguar C-X75 in nieuwe James Bond-film

De nieuwe James Bond-film Spectre kan wel eens een walhalla voor de autoliefhebber worden. Naast de al bevestigde Aston Martin DB10 zou ook de spectaculaire Jaguar C-X75 in het script zijn opgenomen.

Aanpassingen

De supercar van Jaguar zou het voertuig worden van de bad guy in Spectre. Jaguar kan het gerucht echter nog niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. De C-X75 zou vanwege productietechnische redenen wel aangepast moeten worden. Zo moet de hybride aandrijflijn plaatsmaken voor een simpele 5,0 liter V8-motor met supercharger. Agent 007 verplaatst zich uiteraard in de Aston Martin DB10.

Turbo en supercharger

De C-X75 stamt alweer uit 2010, maar werd door Jaguar continu doorontwikkeld. Er zijn nooit auto’s verkocht aan klanten. Het is voor Jaguar puur een technologiedrager. Origineel heeft de C-X75 twee elektromotoren van 194 pk in combinatie met een 1,6 liter benzinemotor met 500 pk bij 10.000 toeren per minuut. Het blok heeft zowel een supercharger als een turbo. Het gecombineerde vermogen van de motor zou meer dan 850 pk zijn. 0-100 km/h? Minder dan drie seconden. Topsnelheid? Niet bekend, maar Jaguar zegt dat hij harder gaat dan 350 km/h.

Oktober 2015

De regie van Spectre valt onder verantwoordelijkheid van de Britse regisseur Sam Mendes. Hij maakte eerder Skyfall. Acteur Daniel Craig kruipt opnieuw in de schoenen van agent 007 en speelt samen met Ralph Fiennes, Ben Whishaw en Naomie Harris als de personages M, Q en Moneypenny. Voor de opnames worden Londen, Rome, Mexico City, Marokko en Tirol bezocht. James Bond Spectre moet op 23 oktober 2015 in de bioscopen verschijnen.