Nieuws
874428
Nieuws

Zeven finalisten Auto van het Jaar 2015 bekend

De juryleden van de internationale Auto van het Jaar-verkiezing hebben voor de 2015-editie hun stem uitgebracht. De lijst met 34 auto's is daarmee teruggebracht tot zeven auto's. Deze kanshebbers strijden op de Autosalon van Geneve in maart om de Auto van het Jaar 2015-titel.

Kanshebbers

Alle 58 Auto van het Jaar-juryleden hebben voor de shortlist ieder zeven kanshebbers aangewezen. De shorstlist voor de Auto van het Jaar-verkiezing ziet er als volgt uit in alfabetische volgorde:

- BMW 2-Serie Active Tourer- Citroën C4 Cactus- Ford Mondeo- Mercedes-Benz C-Klasse- Nissan Qashqai- Renault Twingo- Volkswagen Passat

Onthulling Geneve

In februari rijden de juryleden nogmaals met de zeven finalisten, waarna zij hun punten gaan verdelen onder deze kandidaten. De uitslag van de Auto van het Jaar 2015-verkiezing wordt sinds enkele jaren traditiegetrouw onthuld aan de vooravond van de Autosalon van Geneve.

Autovisie, oprichter van deze internationale Auto van het jaar-verkiezing, wordt in de jury vertegenwoordigd door hoofdredacteur Jaco Bijlsma. Hij reed onlangs in het Deense Tannis tijdens de gelijknamige Auto van het Jaar Tannis-test met alle auto's.

Over de auto's die nu op de shortlist staan, schreef hij toen het volgende:

- BMW 2 Active Tourer: Voor BMW-fans een revolutie, voor sommigen heiligschennis. Een mpv met voorwielaandrijving is nog nooit vertoond bij het blauwwitte propellermerk, dat altijd zwoer bij Standardantrieb. Voor de rest van de wereld echter niet nieuw.

- Citroën C4 Cactus: Aaibare, maar verrassend functionele Citroën. Niet zo simpel als de 2CV ooit was, maar zeker verrassend en met slimme, eenvoudige oplossingen die voor een laag gewicht zorgen. Tegelijkertijd een echt hebbeding dat naast een Mini kan staan met trendy materialen en vlot design. (video Autovisie TV)

- Ford Mondeo: Late arrival, maar een heel goede auto als het om bouwkwaliteit en rijeigenschappen gaat. De stuurmanskeuze in dit segment, maar ook erg voorspelbaar gewoon een Mondeo.

- Mercedes C-Klasse: Ondanks een iets duidelijkere keuze voor comfort, toch ook meer stuurplezier dan voorheen. Een hoogwaardige C en een mooie aanbieding in zijn klasse. (video Autovisie TV)

- Nissan Qashqai: Erg goede suv. Doordacht ontwerp, leuk gestileerd, goed rijdend en rock solid. (video Autovisie TV)

- Renault Twingo: Spraakmakend concept met de motor achterin, maar niet zo slim als wordt gesuggereerd. De motorpositie heeft nog steeds nadelen, want hij is niet de ruimste. Stuurt wel vermakelijk, een sportievere variant volgt ook nog. (video Autovisie TV)

- Volkswagen Passat: Beter dan ooit. Een zeer hoogwaardige auto die je het gevoel geeft een of misschien wel twee klassen hoger te rijden. Maakt Phaeton overbodig. (video Autovisie TV)

Welke van de zeven finalisten maakt volgens jou de meeste kans op de titel Auto van het Jaar 2015? Breng je stem uit op de poll.