Nieuws
874439
Nieuws

Black Messiah van D'Angelo is vanaf nu te beluisteren

Veertien jaar hebben we er op moeten wachten, maar het nieuwe album van D'Angelo is er! Black Messiah is vanaf te beluisteren op Spotify en iTunes.

Zondag werd het album gelanceerd tijdens een presentatie in New York, zo staat te lezen op Pitchfork. D'Angelo, die op 2 maart 2015 in Paradiso staat,  werkt op Black Messiah samen met Q-Tip en Kendra Foster.

In een pamflet dat tijdens de presentatie werd uitgedeeld, licht D'Angelo zijn album toe.

"Black Messiah is een krachtige titel die heel eenvoudig verkeerd kan worden opgevat. Veel mensen zullen denken dat het om religie gaat. Anderen zullen veronderstellen dat ik mijzelf als de messias zie. Maar voor mij slaat de titel op ons allen. Het gaat over de wereld, over het idee dat we er allemaal naar zouden moeten streven de messias te zijn."

"Het gaat over de opstanden in Ferguson en Egypte, en over elke plek waar de mensen genoeg hebben van de huidige situatie en met zijn allen besluiten te strijden voor verandering en daarmee vooruitgang. Het gaat niet over het aanbidden van een charismatische leider, maar om het vieren van duizenden mensen die durven op te komen voor hun rechten. Black Messiah is het gevoel dat wij allemaal leider zijn."

Beluister Black Messiah via Spotify.