Nieuws/Binnenland
874449
Binnenland

FIOD-onderzoek ziekenhuis na klacht patiënt

Het FIOD-onderzoek naar declaratiefraude afgelopen vrijdag bij het Amphia Ziekenhuis in Breda is het gevolg van een klacht van een patiënt over een rekening voor een behandeling. Het ziekenhuis wordt verdacht. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft dat maandag gezegd.

Het ziekenhuis heeft eerder onafhankelijk onderzoek laten doen naar aanleiding van de klacht. Het resultaat is in het voorjaar al naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gestuurd. Het Amphia Ziekenhuis was nog in afwachting van een reactie van de NZa en werd vrijdag daarom overdonderd door het onderzoek van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), aldus de woordvoerster.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek zijn de instructies aan het personeel over de zorgregistratie en declaratie verbeterd. Dat betekent volgens de woordvoerster echter niet dat het ziekenhuis schuld erkent.

Het FIOD-onderzoek richt zich op één afdeling. Om welke afdeling het gaat, zegt het ziekenhuis niet. Enkele ziekenhuismedewerkers zijn vrijdag als getuige gehoord. De FIOD is ook bij personeel thuis geweest.