Nieuws
874462
Nieuws

Sony waarschuwt media om info uit hack

Sony Pictures Entertainment wil niet meer dat nieuwsbedrijven schrijven over de documenten die bij het bedrijf gestolen zijn na een aanval van hackers. New York Times, Hollywood Reporter en Variety hebben een brief van een advocaat van het concern over de kwestie ontvangen.

De organisaties die de gelekte documenten in bezit hebben, moeten deze vernietigen, zo staat in de brief te lezen, meldt New York Times. Volgens Sony gaat het om gestolen materiaal. Kranten en tijdschriften die de bestanden in bezit hebben, worden eraan herinnerd dat Sony geen toestemming heeft gegeven om eruit te publiceren.

Sony werd een tijdje geleden slachtoffer van een hack. Het personeel van Sony Pictures Entertainment kon dagen geen gebruik maken van de computers en later doken er berichten op dat gevoelige informatie was buitgemaakt. De afgelopen weken kwamen er al wat gevoelige zaken aan het daglicht. Zo werd het complete filmscript van de nieuwe James Bond op internet gezet.

Kerstcadeau

De brief van Sony is waarschijnlijk verstuurd omdat enkele journalisten afgelopen weekend een mail hebben gekregen waarin ze een kerstcadeau in het vooruitzicht werd gesteld. Het zou gaan om informatie waardoor Sony in een nog kwader daglicht wordt gesteld.

De groep Guardians of Peace zit achter de hack. Het is nog onduidelijk wat de motieven zijn van de hackers.