Nieuws/Buitenland
874471
Buitenland

Nederlandse politieauto's in Antwerpen

De politie in Antwerpen heeft zeventien Nederlandse politiewagens gehuurd. De geleende auto's, met name arrestatiebusjes, worden ingezet omdat er te weinig materieel voor handen is in verband met de landelijk staking. Er zijn geen Nederlandse agenten actief.

„Omdat de stakingsacties over het hele land verspreid zijn, kunnen we niet voor al het materiaal terecht bij de federale politie”, aldus de woordvoerder van de Antwerpse politie. Het is volgens de woordvoerder de eerste keer dat de Belgische politie wagens gebruikt uit Nederland.

„De wagens worden niet gehuurd, maar we betalen uiteraard wel het verbruik en ze worden ook door ons verzekerd”, aldus de zegsman. België, Nederland en Luxemburg hebben afspraken gemaakt over de uitwisseling van politiemateriaal.

De voertuigen zijn zondag opgehaald en worden dinsdag weer teruggebracht, aldus de zegsman. Alleen voor maandag worden de arrestatiewagens daadwerkelijk in Antwerpen ingezet. De wagens komen van verschillende korpsen, onder meer uit Breda, Rotterdam en Utrecht, aldus de woordvoerder.