Nieuws
874483
Nieuws

Sam Smith werkt aan nieuw album

Sam Smith bracht eerder dit jaar zijn succesvolle debuutplaat In The Lonely Hour uit, maar is nu al hard bezig aan een tweede album.

De zanger vertelt aan ContactMusic de titel, het concept en het artwork al af te hebben. Tevens is hij al druk bezig met een aantal demo's.

Sam Smith, die al zes Grammy nominaties op zijn naam heeft, zegt nooit rust te kunnen vinden, omdat hij altijd aan het schrijven is om zo zijn gevoelens te uiten. "Als je een creatief persoon bent, ben je simpelweg niet in staat om te stoppen met dingen te maken. Ik kán niet stoppen met schrijven."

Fans kunnen volgens hem wel teleurgesteld zijn in zijn nieuwe materiaal, omdat zijn nieuwe album een heel ander thema zal hebben. "Nadat ik een aantal demonen in een nieuw lied heb kunnen stoppen, ben ik een stuk blijer. Ik schreef een lied over mijn familie en iets wat ik heb meegemaakt als kind, iets wat me echt heeft beschadigd. Het was de meest oprechte tekst die ik ooit heb geschreven en alles viel op zijn plek."

De ster voegt er aan toe dat hij heel graag samen zou willen werken met goede vriend Ed Sheeran. Aan The Sun vertelt hij: "Hij is iemand, als we het hebben over bekende muzikanten, die ik daadwerkelijk tot mijn vrienden reken. Hij en Jessie Ware. Ed is een waanzinnige man, hij helpt me en geeft advies. Ik wil heel graag met hem samen werken."