Nieuws
874498
Nieuws

Top 10

De mooiste eilanden van Europa

Met de ligging aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Noordzee is Europa heel wat eilanden rijk. Maar welke eilanden zijn nu echt een bezoekje waard? Hier een top 10...

Lewis and Harris - Schotland, Groot-Brittannië

Zodra je op het eiland van Lewis en Harris aankomt, is het net of je een Schots sprookjesboek binnen stapt. Het is een mooie en magische plek.

 

 

Naxos, Griekenland

Naxos is een Grieks eiland en gemeente in de Egeïsche Zee. Met zijn oppervlakte van 448 km² is Naxos het grootste eiland van de Cycladen. Het is een plek van pure rust en rijk aan geschiedenis.

 

 

Gozo, Malta

Het eiland Gozo, 'zuster-eiland' van Malta, is een geweldigde plek om te snorkelen of om te relaxen op de rood, oranjeachtige stranden. Gozo is groener, landelijker en kleiner dan Malta en heeft een rijke historie.

 

 

Mainland, Orkney Eilanden, Schotland

Mainland, gelegen op de Orkney Islands, is een andere Schots eiland dat veel toeristen trekt. Je vindt er vooral veel geschiedenis terug over de vikingen.

 

 

Milos, Griekenland

Net als Naxos maakt ook het eiland Milos onderdeel uit van de Cycladen. Het eiland, in de vorm van een hoefijzer, heeft diverse stranden en oude ruïnes die spectaculair zijn om te zien.

 

 

Kefalonia, Griekenland

Kefalonia is een Grieks eiland in de Ionische Zee, dat rijk is aan historie en prachtige stranden. Ook heeft het grotten en afgelegen baaien. Heerlijk om bij te komen...

 

 

Santorini, Griekenland

Hoewel het een klein eiland is, is Santorini waarschijnlijk een van de meest bekende eilanden in de wereld. Het heeft mooie gekleurde huisjes op kliffen en ook unieke zwarte standen. Santorini is een paradijsje, maar wel duur...

 

 

Capri, Italië

Capri is een Italiaans eiland, gelegen in de baai van Napels. Het is een mix van historie, schoonheid en ijs om van te watertanden; kortom een heerlijk plek voor een vakantie.

 

 

Isle of Mull, Schotland

Het Isle of Mull is het op een na grootste eiland van de Binnen-Hebriden en is erin geslaagd veel van haar natuur is stand te houden. Op het eiland vind je kastelen uit de 13de eeuw en nog vele andere attracties.

 

 

Paros, Griekenland

Het tweede grote eiland van de Cycladen, Paros, is een plek voor iedereen. Je kunt er kite- en windsurfen maar ook historische plekken bezoeken zoals ruïnes aan zee of middelleeuwse kastelen.

 

 

Bron: Itravelfun