Nieuws
874508
Nieuws

Softwarefout zorgt voor drama voor Amazon-verkopers

Een softwarefout heeft ervoor gezorgd dat verschillende webwinkels die via de Britse tak van Amazon hun waren verkopen, enorme schade hebben geleden. Door de fout daalde de prijs van tal van producten op vrijdagavond tot £0,01. Daar maakten veel kerstshoppers gretig gebruik van, zo meldt The Guardian.

Tussen ongeveer zeven en acht uur 's avonds (lokale tijd) deed zich een fout voor in RepricerExpress, een stuk software dat de prijzen van allerlei webwinkels bijhoudt en die bij gebruikers aanpast zodat producten automatisch competitief geprijsd blijven. De dienst sloeg echter op hol, wat als gevolg had dat sommige aanbieders ineens extreme bodemprijzen hanteerden.

Klanten bestelden ineens tientallen exemplaren van dure artikelen, zoals smartphones, tv's en dure merkkleding. In een aantal gevallen liep de schade op tot meer dan £20.000 (zo'n €25.000). Veel van de bestellingen zijn snel geannuleerd, maar veel verkopers klagen ook over Amazon, die volgens hen moeilijk deed bij het terughalen van orders.

Het bedrijf achter RepricerExpress heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en stelt in samenwerking met Amazon tot een oplossing te willen komen voor de geleden schade.