Nieuws
874510
Nieuws

Top 5

Kindvriendelijke skigebieden

Je bent als Alpenskigebied natuurlijk gek als je niet inspringt op de behoeftes van families met kinderen. Toch is het ene gebied beter geschikt voor kinderen dan het andere. Op basis van een aantal criteria hebben we per Alpenland het meest kindvriendelijke gebied voor je geselecteerd.

Sneeuwzekerheid speelde hierbij een cruciale rol, want leg je kroost maar eens uit dat hun skivakantie niet doorgaat vanwege sneeuwgebrek. De onderstaande gebieden zijn daarnaast allemaal eenvoudig te bereiken, bieden veel voorzieningen voor kinderen en hebben accommodaties dicht bij de pistes, voldoende makkelijke afdalingen, een overzichtelijk skigebied en een gunstig prijsniveau.

Criteria:

Makkelijk aan te rijden: Rijden met kinderen achterin is niet altijd een pretje. Daarom hebben we gebieden gekozen die relatief makkelijk aan te rijden zijn.

Klein tot gemiddeld skigebied (30-70 kilometer): Ben je met kinderen op vakantie, dan heb je in veel gevallen niks aan te grote gebieden. Het is dan ook zonde om daar wel voor te betalen. Kleinere gebieden zijn vaak een stuk aangenamer en overzichtelijker. Als ondergrens hebben we 30 kilometer piste genomen, zodat je je als ouder ook niet hoeft te vervelen.

Veel voorzieningen voor kinderen: Denk hierbij aan een kinderopvang, kinderpark en kinderliften.

Voldoende blauwe pistes: Kinderen hebben vaak een ander skiniveau dan hun ouders. Bovendien ligt de gemiddelde snelheid hier lager dan op andere pistes, dus er is minder kans op blessures.

Relatief goedkoop: Het ene land is duurder dan het andere. Relatief goedkoop wil zeggen dat het voor het betreffende land een goedkope bestemming is.

Accommodaties dicht bij de pistes: Gesleep met kinderen in skibussen of stukken lopen is vaak niet ideaal. We hebben er rekening mee gehouden dat het dorp direct aan de piste ligt.

Gargellen (Oostenrijk)

Gargellen is het meest sneeuwzekere resort in de Oostenrijkse Montafon-vallei. Het sfeervolle dorpje ligt dan ook op 1423 meter. De top reikt tot een indrukwekkende 2.300 meter en van de 45 kilometer piste die het gebied telt, is 62 procent blauw. Hier vind je geen massatoerisme en kun je skiën tot aan de deur.

- Afstand vanaf Utrecht: 869 km

- Hoogte: 1.423 – 2.300 m

- 6-daagse liftpas: Volwassenen €223, kinderen €145,50 (Geboren na 2009 gratis)

Grächen (Zwitserland)

Het typisch Zwitserse dorpje Grächen, met uitzicht op de beroemde Matterhorn, biedt uitstekende voorzieningen voor kinderen, waaronder het SiSu familiepark. Tip voor kids: neem plaats in een van de tien versierde Grimm-sprookjesgondels waar je gedurende het ritje een sprookje kunt horen. Of film gratis je afdaling op de Swisscom Skimovie-piste.

Afstand vanaf Utrecht: 918 km

Hoogte: 1.620 – 2.868 m

6-daagse liftpas: Volwassenen CHF 283,  kinderen CHF 164 (Geboren na 2009 gratis)

Valfréjus (Frankrijk)

Klein en o, zo fijn; Valfréjus is een knus dorpje met een gunstig prijsniveau. Het skigebied telt 70 kilometer piste waarvan ongeveer de helft blauw is. De eenvoudige pistes, het overzichtelijke gebied en het compacte dorp maken dit een topper voor gezinnen met kinderen.

Afstand vanaf Utrecht: 1094 km

Hoogte: 1.550 – 2.737 m

6-daagse liftpas: Volwassenen €143,  kinderen €114 (Geboren na 2010 gratis)

Seiseralm (Italië)

Het skigebied Seiseralm ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol en maakt deel uit van het grote skigebied Val Gardena (Dolomiti Superski). Het eigen skigebied, dat op een groot lichtglooiend bergweideplateau ligt, telt 58 kilometer piste waarvan de meerderheid blauw en (licht-)rood is.

Afstand vanaf Utrecht: 1050 km

Hoogte: 1.800 – 2.200 m

6-daagse liftpas: Volwassenen €252, Kinderen €176, Geboren na 2007 gratis

Fellhorn-Kanzelwand (Duitsland/ Oostenrijk)

Het skiterrein van Fellhorn-Kanzelwand grenst precies aan het Oostenrijkse skigebied van Kleinwalsertal. Hierdoor kun je in een dag twee landen bezoeken, iets waar je kinderen later stoer over kunnen vertellen op school. Van de 36 kilometer piste is zo’n 36 procent blauw.

Afstand vanaf Utrecht: 804 km

Hoogte: 920 – 1.967 meter

6-daagse liftpas: Volwassenen €205, Kinderen €158 ( Geboren na 1998 €69,50)

                       

Bron: Nederlandse Ski Vereniging/ Wintersport.nl