Nieuws
874547
Nieuws

Britse bedrijven vrezen vertrek uit EU

Het Britse bedrijfsleven maakt zich grote zorgen om een mogelijke exit uit de Europese Unie.

Daarom maakt werkgeversorganisatie CBI een uitgebreide ronde door Europa om aan overheden en bedrijven duidelijk te maken dat Britse bedrijven zeer pro-EU zijn. Dat zegt Katja Hall, adjunct-directeur van CBI, tegenover De Financiële Telegraaf.

„We willen duidelijk maken dat de Britse bedrijven in de EU willen blijven. En we zijn zeker bereid dit standpunt nadrukkelijk te verdedigen als er een referendum komt”, zo zegt Hall. Afgelopen week bezocht ze Den Haag en sprak ze met directeur Niek Jan van Kesteren van werkgeversorganisatie VNO-NCW en met ambtenaren van Buitenlandse Zaken en Algemene Zaken.

Tournee

Hall en CBI-directeur John Cridland hebben al bezoeken gebracht aan Ierland, Kroatië, Duitsland, Italië, Zweden, Spanje en Polen. Binnenkort gaan ze naar Frankrijk.

"Het debat over de vraag of het Verenigd Koninkrijk in de EU moet blijven of niet zorgt voor onzekerheid voor het Britse bedrijfsleven", zegt Hall. "Onze leden zijn er zeer van overtuigd dat het in ons belang is in de EU te blijven. Uit een onderzoek van ons blijkt dat 8 op de 10 bedrijven zou stemmen vóór lidmaatschap van de EU."

Cameron

De Britse premier David Cameron wil een hervorming van de EU. Daarbij moet macht vanuit Brussel weer worden teruggegeven aan de lidstaten. Cameron heeft zijn kiezers een referendum beloofd over het EU-lidmaatschap. De CBI steunt die hervorming van de Unie, maar vreest voor een Brexit.

Lees hier het uitgebreide interview met Hall in De Financiële Telegraaf.