Nieuws
874594
Nieuws

Zo maakt u uw zorgverzekering nóg goedkoper

Voor een goedkope zorgverzekering kunt u naar de laagste premie kijken. Nog meer besparen kan via een internetpolis en keuze voor een collectief of een hoger eigen risico. Lees hier hoe het nog goedkoper kan.

 

1. Neem een internetpolis

Als u tevreden bent over de dienstverlening van uw zorgverzekeraar en niet wilt overstappen naar een andere, zou u ook kunnen kijken of u een goedkopere basisverzekering kunt krijgen bij uw huidige verzekeringsmaatschappij. Vaak kan dat door te kiezen voor een polis die alleen via internet is af te sluiten. Deze polissen zijn goedkoper dan de normale basisverzekeringen, terwijl wettelijk bepaald is dat de dekking van elke basisverzekering hetzelfde moet zijn. Dit betekent wel dat u alleen mailtjes of telefoontjes krijgt van uw verzekeraar en alles via internet regelt.

 

2. Shop bij meerdere verzekeraars

Consumenten zijn niet verplicht om hun basisverzekering en aanvullende polis af te sluiten bij dezelfde zorgverzekeraar. Het kan soms dan ook lonen om dit bij verschillende verzekeraars te doen. Ook voor chronisch zieken ligt hier een kans. Zij kunnen wel degelijk overstappen van basisverzekering, omdat verzekeraars verplicht zijn iedereen hiervoor te accepteren. Voor aanvullende polissen mogen ze mensen wel weigeren.

 

3.  Verhoog uw eigen risico

U kunt extra korting op uw zorgverzekering krijgen door het eigen risico te verhogen. Het verplichte eigen risico is in 2015 375 euro (15 euro hoger dan in 2014). De meeste zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om dit verder op te schroeven tot 875 euro. Dit kan zorgen voor een premiekorting van zo'n 250 euro per jaar verdient. Doe dit echter alleen als u in een goede gezondheid verkeert en geld op uw spaarrekening hebt staan, zodat u een financiële tegenvaller aan kunt. Als u dan toch veel zorg gebruikt, kunt u de eerste 875 euro prima zelf betalen.

 

4. Vergelijk zorgverzekeringen op meerdere websites

De premies van zorgverzekeringen zijn te vergelijken op internet. Raadpleeg altijd meerdere vergelijkingssites, zodat u kunt profiteren van exclusieve kortingsacties die sommige internetsites hebben met verzekeraars. Let wel op, want sommige vergelijkingssites tonen niet alle verzekeraars. Ook krijgen ze betaald door verzekeraars. Dit kan hun objectiviteit beïnvloeden. Als u meerdere websites hebt gebruikt, ziet u sowieso de laagste premie. Voorbeelden van bekende vergelijkers zijn Independer, Hoyhoy.nl, Geld.nl, de Consumentenbond, Zorgkiezer en Kiesgoed.

 

5. Collectieve kortingen via werk, leefstijl of vakbond

Korting krijgen op uw premie is kinderspel. Veel mensen sluiten hun zorgverzekering af via hun werkgever en maken zo gebruik van collectiviteitskorting. Er zijn ook zorgverzekeraars die speciale aanbiedingen hebben voor studenten, senioren, zorgpersoneel, vegetariërs, vakbondsleden en niet-rokers. Let wel op dat een collectieve verzekering soms aanvullende vergoedingen bevat die u niet nodig hebt. Het totaalpakket is goedkoper dan rechtstreeks bij de verzekeraar, maar mogelijk kunt u door aanvullende dekkingen te schrappen nog goedkoper uit zijn. Ook door bijvoorbeeld per kwartaal of per jaar te betalen in plaats van per maand, kunt u korting krijgen op uw premie.

 

Lees meer over uw zorgverzekering op onze speciale website over geld en zorg.

Bespaar tot € 300,- via de Telegraaf Zorgvergelijker

Vergelijk alle zorgverzekeringen >>

in samenwerking met