Nieuws
874683
Nieuws

Wat Zij Vindt | Opinie

5 (of 6) wijze levenslessen die ik mijn zoon wil meegeven

Vorige week schreef een aantal VROUW collega's een ontroerende brief aan hun dochters, boordevol wijze levenslessen voor als zij er zelf niet meer zijn. Wat ons Wat Zij Vindt panellid Audrey Zonneveld gelijk deed afvragen; en de zoons dan? Daarom kroop Audrey in haar pen en schreef een hilarische brief aan haar zoon: 'Een kopstoot is geen begroeting!'

Lieve jongen,

Nee, niet meteen met je ogen rollen als je dit leest. Mocht ik onverhoeds het tijdige voor het eeuwige verwisselen, bedenk dan dit:

1) Een kopstoot is geen begroeting

Borsten of billen als boksballen gebruiken evenmin. Een hand, een handkus of een kus op de wang: ja graag. Vooral met een handkus zul je hoge ogen gooien bij de meisjes later. Of bij jongens, dat zou ik net zo gezellig vinden, zoals je misschien weet.

2) Teennagels horen niet in de plantenbak

Toegegeven: het is een enorme upgrade vergeleken met waar je afgescheurde teennagels eerst liet. Ze eindigden met een ferme worp op de vloer, niet? De kat wilde er nog weleens smakelijk op sabbelen, vandaar dat ik het weet. Hoe het ook zij, teennagels horen niet in de plantenbak. Gooi ze in de prullenbak of wc. Nog beter is als je ze met een nagelschaartje verwijderd. En doe dat dan waar andere grote mensen doen: in de badkamer. Misschien ben ik te veeleisend nu, maar misschien op een goede dag voor later... Ik schrijf dit ook met je toekomstige partner in gedachten. Hij of zij zal me dankbaar zijn, geloof me.

3) Niemand snapt het verschil tussen StormTroopers en StormSeekers

Nee, niemand. En meisjes boven de 2 vinden Star Wars sowieso niet leuk. Knoop dit in je oren.

4) Lichaamsgeluiden 

Zie punt 3.

5) Zand is geen gezinslid

Veeg verdorie eens je voeten. En trek je kleren uit in de badkamer of als het echt niet anders kan: in je eigen bed. Dan ervaar je ook eens hoe héérlijk die zandkorrels je rug schuren als je je omdraait.

En verder: ooit zal er een dag zijn dat ik er niet meer ben. Er komt ook een dag dat jij er niet meer bent, al kun je je dat gelukkig nu nauwelijks voorstellen. Ik ga er voor het gemak vanuit dat ík die dag niet zal meemaken. Alsjeblieft, zeg. Bij de gedachte alleen al krijg ik het gevoel alsof ik een meelbal moet wegslikken. Tot nu toe heb jij enorm je best gedaan om groot te worden. En potverdorie, je bent er verdoemde goed in ook. Ondertussen hang ik wanhopig met mijn volle gewicht aan de wijzers van de tijd. Blijf alsjeblieft voor altijd die jongen die je bent. Verander nooit.

5a) Oja, nog een klein dingetje: ik heb niet alle kunstwerken van school bewaard. Sorry. Ik weet dat je je best erop hebt gedaan. Maar ik heb nu eenmaal geen plek voor 27 tekeningen van ruimteschepen met Master Yoda erop. 

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #wzv!