Nieuws
874736
Nieuws

Tata Nano als bommetje op wielen

De Tata Nano: ’s werelds goedkoopste auto. Van het simpele Indiase wagentje hebben we in Nederland nooit iets gezien, maar misschien krijgen we daar toch spijt van bij het zien van dit racemonsertje: de Super Nano.

Tata Motors bouwt de omgerekend 2.100 euro kostende Nano sinds 2009. Hij werd in India geïntroduceerd als een auto voor Jan en Alleman. Door het lichte gewicht, de achterwielaandrijving en de motor die achterin ligt, zag JA Motorsport wel toekomst in een dik opgevoerde versie van het wagentje. Het resultaat zien we hier.

Bodykit

De auto is gebaseerd op de normale Nano, maar is aangedikt met een bodykit, racerubber, een rolkooi en verduisterde lampjes. Aan de binnenkant vinden we koolstofvezel interieuronderdelen op het dashboard, Recaro-stoelen en flippers achter het stuur om te schakelen.

Bloedsnel

Waar het kleine Tata’tje normaal maar 38 pk heeft, beschikt deze versie over bijna 200 pk meer. Met zijn 230 pk haalt hij een top van 190 km/h. Door de lichtgewicht body krijgt elke pk maar 2,6 kilogram voor de kiezen, wat het een echt bommetje op wielen maakt.

Productie

Productieplannen zijn er voorlopig nog niet, dus zullen we het moeten doen met de platen van deze supersnelle Smurf.