Nieuws/Binnenland
875001
Binnenland

Hoofdgasleiding Apeldoorn weer schoon

De vijf kilometer hoofdgasleiding in de Apeldoornse wijk Anklaar, die zondag zwaar vervuild raakte, is weer helemaal schoon. Volgens netbeheerder Liander hadden vrijdagavond 432 van de ruim 500 getroffen adressen weer gas en dus verwarming. Een woordvoerster verwacht dat de overige zeventig huishoudens zaterdag weer zijn aangesloten.

De hoofdgasleiding liep vol zand en modder, nadat een waterleiding knapte. Voor een deel van de bewoners was het de tweede keer dit jaar dat ze zonder gas kwamen te zitten. In juni trof eenzelfde gasstoring 1300 Apeldoornse adressen.

„Op sommige adressen moet de aansluitleiding ook schoongemaakt worden. Ook zijn er mensen die liever in het weekeinde weer aangesloten worden.”

Over de kosten van de storing kon Liander nog niets zeggen. „Als iedereen weer gas heeft maken we een optelsom van de uit te keren schadevergoedingen. En daar komen nog andere kosten bij.” De vorige storing kostte de netbeheerder ruim een miljoen euro. Liander claimde dat bedrag bij waterbedrijf Vitens, maar er is nog geen akkoord.