Nieuws/Binnenland
875008
Binnenland

Wouter Bos: 'Hier wordt niemand beter van fraude'

Wouter Bos heeft alle vertrouwen in het personeel van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam, waar vrijdag een inval werd gedaan door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) om een aantal verdachte declaraties. Hij gaat er vanuit dat er fouten zijn gemaakt, maar niet met opzet.

Dat zegt hij tegen RTL. VU-directeur Wouter Bos: "In dit ziekenhuis werkt niemand die beter wordt van frauderen. We gaan uit van een fout, maar niet van enige opzet."

Bij het VUmc richtte het onderzoek zich op de administratie van de afdeling kindergeneeskunde. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vermoedde in 2012 al dat er ,,onregelmatigheden'' zaten in de registratie en declaratie van medische behandelingen op deze afdeling.

De fraude zou tussen 2008 en 2011 zijn gepleegd. Mogelijk is er te veel gedeclareerd en dus te veel uitbetaald door de zorgverzekeraars.

Ook in het Amphia Ziekenhuis in Breda doet de FIOD onderzoek naar de zorgregistratie. Daar richt het onderzoek zich op een of enkele afdelingen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd