Nieuws/Binnenland
875166
Binnenland

Storm trekt voorbij zonder veel overlast

De weerbureaus waarschuwden vrijdagochtend vroeg voor zeer zware windstoten met kans op een echte zuidwester aan de kust. Voor het hele land gold code geel (gevaarlijk weer). Rond 09.00 uur was het zover: bij IJmuiden stond windkracht 9 met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Kort voor het middaguur was de storm over zijn hoogtepunt heen. Voor heel veel overlast heeft het allemaal voor zover bekend niet gezorgd.

In het hele land was er wat hinder door de harde wind. Drie vrachtwagens waaiden om (in Noord-Holland en Brabant), tussen Weert en Sittard lag een boom op het spoor. Fietsers werden gewaarschuwd voor windstoten tussen hoge gebouwen door. Hier en daar werd wel een kerstmarkt afgelast. Ook vlogen gevelplaten van panden (zoals in Krommenie), en waaiden bomen om.

Op de snelwegen was het vrijdagochtend iets drukker dan normaal, maar de ANWB kon niet zeggen of dat door de wind kwam of door de regen.

Het vliegverkeer op Schiphol heeft nog weinig last van de stormachtige wind. Er zijn wel wat vertragingen, maar vooralsnog verloopt het starten en landen goed omdat de wind uit een gunstige richting komt. Op zee had de scheepvaart geen problemen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd