Nieuws/Binnenland
876360
Binnenland

Indrukwekkende stille tocht Djamila (12)

HOOGEVEEN - Meer dan duizend mensen lopen vrijdagavond mee in de stille tocht door het Drentse Hoogeveen voor Djamila Marissen. Het 12-jarige meisje kwam om het leven bij een misdrijf.

Om 19.00 uur vertrok de stille tocht bij de christelijke basisschool Het Pallet waar Djamila op heeft gezeten. Veel mensen hadden een vlinder meegenomen, dat was het favoriete dier van het meisje.

Minuut stilte

Bij rouwcentrum Delu eindigt de tocht. Daar ligt Djamila opgebaard. Hier wordt een minuut stilte gehouden.

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen zal er een korte toespraak houden. Hij loopt zelf ook mee met de stille tocht. Zaterdag is de uitvaart van Djamila.

Dood in auto

Djamila Marissen werd zaterdagavond dood aangetroffen in een auto bij het politiebureau in Assen. Uit onderzoek blijkt dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.

Een 46-jarige man uit Hoogeveen reed met de auto naar het politiebureau. Hij is direct aangehouden. De man had een relatie met de moeder van Djamila.

Moord of doodslag

De opgepakte man wordt verdacht van moord of doodslag. Waar het meisje om het leven is gekomen en hoe is nog niet bekend. Het onderzoek is in volle gang.