Nieuws

Milanese Macaroni

Door Felix Wilbrink

1 / 2

In een kringloop gevonden, Kaasgerechten onder redactie van Ria van Eijndhoven. Ja, gaat het belletje? Het is een heerlijk boekje, met spannende gerechten als pizza, en cheesecake. Kalfsmedaillons in Gorgonzola, of een kruidenkaaskrans met paddenstoelensalade.

1 / 2

Het boekje is uit 1986 en een vertaling uit het Duits. Het was de tijd van dipsauzen en veel gevuld bladerdeeg. Vorig jaar om deze tijd maakten mevrouw Wilbrink en ik in Kroatië kennis met zoete macaronitaart. In dit boekje staat ook een grappige macaroni “op Milanese wijze” die je nog even in boter bakt.

Eerst kook je 350 gr macaroni, al dente. Uit laten lekken en dan 60 gr boter in een hapjespan heet laten worden de macaroni samen met een klein gesnipperd uitje en de dun gesneden champignons sauteren. Omscheppen, zeg maar. Zout, peper, en beetje nootmuskaat toevoegen.

De ham erdoor en het pekelvlees (dikke plakken kopen en in reepjes snijden), alles in een ovenschaal, ruim Bel Paese (Italiaanse kaas, goed te koop), Hollandse schapenkaas mag ook, erover en nog een kwartier in de oven op 250°C.

Om in de sfeer te blijven, veldsla met peer erbij?

Nodig voor 4 personen:

• 350 gr macaroni

• 60 gr boter

• 1 kleine ui, gesnipperd

• 100 gr champignons, in plakjes

• 80 gr gekookte ham in stukjes

• 80 gr pekelvlees, in stukjes

• 100 gr Bel Paese in plakken

• zout, peper en nootmuskaat

Door Felix Wilbrink