Nieuws/Buitenland
877064237
Buitenland

Gratie echtpaar Missouri na bedreigen activisten met vuurwapens

WASHINGTON - Een echtpaar uit St. Louis dat in 2020 bekendheid verwierf door Black Lives Matters-demonstranten met vuurwapens te bedreigen, is afgelopen vrijdag gratie verleend, kondigde gouverneur Mike Parson van de staat Missouri dinsdag aan. Zo hield de Republikeinse gouverneur zich aan een belofte die hij het paar had gedaan voordat het schuldig pleitte.

Mark en Patricia McCloskey behoorden tot twaalf mensen die vrijdag gratie kregen. In juni pleitten Mark en Patricia McCloskey schuldig aan intimidate. Daarvoor kregen ze boetes van respectievelijk 750 dollar (631 euro) en 2000 dollar (1685 euro). Beiden stemden ermee in de wapens af te staan waarmee ze tijdens de confrontatie hadden gezwaaid.

Op 28 juni 2020 werden videobeelden en foto’s gemaakt van Mark McCloskey met een geweer en Patricia McCloskey met een pistool voor hun landhuis terwijl demonstranten langstrokken, op weg naar de residentie van de toenmalige burgemeester Lyda Krewson. De mars was een van de vele protesten in het land nadat een politieagent George Floyd had gedood in Minneapolis.

De beelden kregen destijds nationale en zelfs internationale aandacht. Toenmalig president Donald Trump verdedigde het paar openlijk.