Nieuws/Buitenland
877575838
Buitenland

Cuba gaat als eerste land kinderen tussen 2 en 18 jaar vaccineren

HAVANA - Cuba heeft vrijdag een nationale campagne gelanceerd voor de vaccinatie van kinderen van 2 tot 18 jaar oud. De campagne is een voorwaarde van de regering om de scholen opnieuw te openen. Cuba, dat geconfronteerd wordt met een toename van het aantal coronagevallen, is het eerste land om dit te doen.

De kinderen zullen gevaccineerd worden met vaccins van Cubaanse makelij, Abdala en Soberana. De eerste prikken zijn gereserveerd voor adolescenten van 12 jaar en ouder, later komen ook kinderen van 2 jaar aan de beurt.

De scholen zijn sinds maart 2020 in het hele land gesloten en gingen pas aan het einde van dat jaar voor een paar weken open - om in januari weer te sluiten. Sindsdien krijgen de kinderen les via de televisie. Het onderwijs herstart maandag in dezelfde vorm. De regering heeft namelijk besloten dat de scholen pas weer opengaan als alle kinderen in het land zijn ingeënt. Zodra dat het geval is, kunnen de scholen gefaseerd heropenen, vermoedelijk in oktober en november.

Cuba registreerde sinds de uitbraak van de pandemie 672.599 besmettingen en 5538 doden, op een bevolking van 11,2 miljoen inwoners. Begin augustus hadden 95.100 Cubaanse minderjarigen corona opgelopen, van wie er 7 overleden.