Nieuws/Buitenland

Miljoen euro voor gouden tip over moord journaliste

REUTERS

Een miljoen euro. Dat heeft de regering van Malta over voor de tip die ervoor zorgt dat de moordenaar van onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kan worden ingerekend. De 53-jarige journaliste kwam om het leven door een autobom.

REUTERS

Mocht de tipgever een rol hebben gespeeld bij de moord, dan kan deze persoon een eventuele straf ontlopen omdat beroep gedaan kan worden op een wet die klokkenluiders beschermt. De tipgever kan ook rekenen op bescherming.

De regering is vastbesloten om de moord op te lossen en de daders voor de rechter te brengen, luidde een verklaring op zaterdag. Zelfs dagen na de aanslag is er nog geen enkel spoor naar de daders van de moord.

Corruptie Malta

Caruana Galizia deed onderzoek naar corruptie in de eilandenstaat. Ze had onlangs een schandaal onthuld uit de zogenoemde Panama Papers. Zij beschuldigde ook medewerkers van premier Joseph Muscat van het exploiteren van buitenlandse brievenbusondernemingen.

Ze schreef een half uur voor haar dood op haar blog: „Overal waar je kijkt zie je schurken. De situatie is zeer slecht.” De lokale autoriteiten hebben buitenlandse hulp ingeroepen bij het onderzoek.

Lees meer over