Nieuws/Binnenland
879424658
Binnenland

Woensdag zeer zware windstoten verwacht

Het wordt vliegerweer, zeker langs de kust.

Het wordt vliegerweer, zeker langs de kust.

HOUTEN - In de kustgebieden kunnen woensdag in de loop van de middag en ’s avonds zeer zware windstoten voorkomen. Langs de westkust hebben die volgens Weeronline een kracht tot 100 kilometer per uur. Ook is er een kleine kans op een zuidwesterstorm. Het wordt bijzonder warm met temperaturen tussen de 16 en 22 graden.

Het wordt vliegerweer, zeker langs de kust.

Het wordt vliegerweer, zeker langs de kust.

Na een bewolkte en regenachtige ochtend klaart het woensdag vanuit het zuiden op. De zuidwestenwind neemt flink toe en wordt aan zee hard tot stormachtig. Aan het eind van de middag en het begin van de avond is de storm op zijn hardst.

Voor de westkust, de Wadden en mogelijk ook de westkust van Friesland zijn windstoten van ruim 100 kilometer per uur niet uitgesloten. Tot een officiële storm komt het volgens het weerbureau waarschijnlijk niet. Daarvoor moet er gedurende minstens een uur windkracht 9 staan.

Nacht

In de nacht van woensdag op donderdag blijft het waaien, maar het is lang niet meer zo onstuimig als in de middag en avond. Alleen in het noordwestelijk kustgebied is nog kans op windstoten van zo’n 65 km/uur. Er zijn opklaringen, maar ook wolkenvelden. De meeste bewolking is voor het noordwesten en daar is ook kans op een bui. Met minima van 12-14 graden verloopt de nacht zeer zacht.