Nieuws/Binnenland
881413689
Binnenland

KNMI beëindigt code oranje

Extreme hitte voorbij

Mensen genieten van het mooie weer

Mensen genieten van het mooie weer

DE BILT - Het KNMI heeft iets na 22.30 uur code oranje opgeheven voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Voor de drie laatste provincies geldt nog wel code geel omdat daar zondag de maximumtemperatuur kan oplopen tot 30 graden.

Mensen genieten van het mooie weer

Mensen genieten van het mooie weer

In heel Nederland, behalve in het Waddengebied, was sinds dinsdag code oranje van kracht wegens de extreme hitte. In het zuiden van het land was het zaterdag in het begin van de dag al code geel, omdat het na stevige regenbuien een stuk koeler werd.

Zondag grote verschillen

Vandaag is het in het noorden vrij zonnig en warm met maxima van 27 tot 30 graden. Later vanmiddag kan er in het noordoosten een onweersbui ontstaan.

Na stevige regenbuien is ons land ietsje afgekoeld.

Na stevige regenbuien is ons land ietsje afgekoeld.

Ten zuiden van de lijn Amsterdam - Arnhem is het volgens Weerplaza totaal ander weer met veel bewolking en maxima van 20 tot 22 graden. Vooral in de zuidelijke provincies valt soms ook regen. Vanavond en vannacht trekken de wolken met een spatje noordwaarts weg. Morgen gaat in de loop van de dag de zon overal weer schijnen. 's Middags is het 24 tot 26 graden. Dinsdag wordt het 25 tot 30 graden.

In oosten houdt hittegolf aan

In het oosten en noordoosten is voorlopig nog wel sprake van een regionale hittegolf, meldt Weerplaza. Zondag en de komende dagen wordt het nog steeds minimaal 25 graden op de betreffende meetpunten in die regio’s, dus daar houdt de hittegolf nog aan.