Nieuws/Buitenland
881572683
Buitenland

Drie mensen in Spanje sterven na door stier te zijn gespietst

Stieren in de Spaanse straten, ter illustratie.

Stieren in de Spaanse straten, ter illustratie.

MADRID - In Spanje zijn drie mensen, onder wie een Franse toerist, omgekomen nadat ze waren gespietst door stieren tijdens evenementen in de regio Valencia. Twee slachtoffers, 50 en 56 jaar oud, stierven nadat ze door stieren waren aangevallen in een buitenwijk van de stad Valencia. Daar rennen elk jaar stieren als onderdeel van een populair feest.

Stieren in de Spaanse straten, ter illustratie.

Stieren in de Spaanse straten, ter illustratie.

Het derde slachtoffer, een Franse toerist van in de zestig, werd begin juli in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in een dorp in de buurt van Alicante was gespietst. Hij overleed begin deze week.

Het stierenrennen, dat in Spanje vooral tijdens de zomer een traditie is wanneer plaatsen hun patroonheilige vieren, eist regelmatig slachtoffers, ondanks protocollen die bedoeld zijn om dit soort ongevallen te voorkomen.

Doden

De beroemdste stierenrennen zijn elk jaar in het noordelijke Pamplona, waar honderden lopers proberen zo dicht mogelijk bij zes vechtstieren te komen tijdens een race van 850 meter in de geplaveide straten van de stad. Dit jaar werden in totaal vijf mensen gespietst tijdens de festiviteiten, maar niemand raakte ernstig gewond. Sinds 1911 verloren daar echter minstens zestien hardlopers het leven.