Nieuws/Binnenland
881642106
Binnenland

Woensdag nog temperaturen tot 29 graden, donderdag code geel

Amsterdam - Woensdag en donderdag wordt het zomers warm: de temperatuur komt woensdag uit tussen de 25 en 29 graden. Ook donderdag start droog en vrij zonnig, met een temperatuur die kan oplopen tot 27 graden, en 's middags op de warmste plekken in het oosten en noordoosten tot 30 graden.

Toch wordt er gewaarschuwd voor het weer van donderdag. Het kan volgens het KNMI flink gaan onweren. Voor het noorden en oosten van het land wordt daarom code geel uitgegeven.

Windstoten

Donderdag kan het in de tweede helft van de middag gaan onweren. Bij deze onweersbuien is er plaatselijk kans op windstoten rond 60 kilometer per uur, veel regen in korte tijd (30 millimeter in een uur) en kunnen er hagelstenen van 1 tot 2 centimeter vallen.

Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden, aldus het meteorologisch instituut, dat verwacht dat de onweersbuien in de tweede helft van de avond naar het noorden wegtrekken.

De weerwaarschuwing geldt voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg, vooralsnog tussen 16.00 en 21.00 uur.